ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Μαυρίδης: Το Αζερμπαϊτζάν διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή στη συζήτηση για την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Αρμενίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ - S&D) στη συζήτηση για την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Αρμενίας ενώπιον του Επιτρόπου για την Διεύρυνση στην ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, αφού συνεχάρη τους εισηγητές για την έκθεση που ετοίμασαν ανέφερε τα εξής:

«Τον Ιανουάριο αυτού του έτους, είχαμε μια μακρά συζήτηση σε αυτή την ολομέλεια για τον αποκλεισμό του διαδρόμου Lachin από τους Αζέρους, εις βάρος 120.000 Αρμενίων που ζουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών, που αφέθηκαν χωρίς φάρμακα, χωρίς φαγητό και χωρίς εκπαίδευση. Έκτοτε, τον Φεβρουάριο, είχαμε τη δεσμευτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (της Χάγης), η οποία απαιτεί από το Αζερμπαϊτζάν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και φορτίων κατά μήκος του διαδρόμου Lachin. Και τι έχει κάνει το Αζερμπαϊτζάν από τότε; Τίποτα!»

Συνεχίζοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε: «Όσο το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να αποκλείει αυτόν τον διάδρομο, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεν μπορούμε να θεωρούμε το Αζερμπαϊτζάν αξιόπιστο εταίρο». «Είναι ένα καθεστώς που διαπράττει εγκλήματα κατά των Αρμενίων και κατά της ανθρωπότητας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση