ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κομισιόν για Κυπριακό: Η Ε.Ε. έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων

Η E.E. παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς εάν η Ε.Ε. έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Γενεύη.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, ότι η Ε.Ε. καλωσορίζει τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ε.Ε. παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Ο κ. Στάνο συμπλήρωσε πως «η Ε.Ε. παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ».

Ως προς το θέμα της πρόσκλησης για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε. δεν έχει λάβει σχετική πρόσκληση από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει τη σχετική ευθύνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τη θέση της Ε.Ε., ότι δηλαδή παραμένει έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση