ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα της Τετραμερούς στην Αθήνα

Στη Συνάντηση θα μετάσχουν ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι και ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Υβ Λε Ντριάν

ΚΥΠΕ

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, η Τετραμερής Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας.

Στη Συνάντηση θα μετάσχουν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, όπως επίσης και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Λιβύη, τον Κόλπο και το Σαχέλ.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Η Τετραμερής Συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία υπό το σχήμα «3 + 1».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι τέσσερις Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, στις 15:30.

Πριν από τη Συνάντηση, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Aρχικά θα λάβει χώρα κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γαλλίας.

Οι συζητήσεις του κ. Δένδια με τον κ. Λε Ντριάν αναμένεται να εστιάσουν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας με την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στις εξελίξεις στην Λιβύη μετά τη Διάσκεψη των Παρισίων, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και στην ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση