ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευκωσία: Δεν βλέπει εκπλήξεις στις σχέσεις Τουρκίας - Αιγύπτου

Τι αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ

ΚΥΠΕ

Η επικοινωνία της κυπριακής Κυβέρνησης με την αιγυπτιακή πλευρά είναι στενή, αδιάλειπτη και σε όλα τα επίπεδα και ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν στοιχεία εκπλήξεως σε σχέση με τις πρόσφατες προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από πηγές με γνώση του θέματος.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το Σάββατο ότι η Άγκυρα θα αναβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αίγυπτο σε επίπεδο πρεσβευτή «το συντομότερο δυνατό», μετά από επαφές που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, την πρώτη ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου εδώ και μια δεκαετία όταν διερράγησαν οι σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε παράλληλα λόγο για σαφή βήματα στην εξομάλυνση των σχέσεών με την Αίγυπτο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Λευκωσία θεωρεί ότι είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας-Αιγύπτου είναι στρατηγικής ισχύος και κτισμένες με κοινό παρονομαστή τον ακλόνητο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και σε θέσεις αρχών. 

«Οι στενές σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και η στρατηγική συνεργασία μας αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια με την προσήλωση της Αιγύπτου στις άριστες σχέσεις, αναβαθμισμένες με συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα παρά τις όποιες αντιδράσεις της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνεται τέλος πως η Λευκωσία δεν αντιμετωπίζει την στρατηγική ανάπτυξη των σχέσεων της με χώρες της περιοχής ως παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ