ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λύση με ίση κυριαρχία εισηγείται ο Τατάρ

Έφυγε «πυροβολώντας» ο Ακιντζί

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με μια τελετή παράδοσης της σκυτάλης της τ/κ ηγεσίας που πραγματοποιήθηκε στο «προεδρικό», ο Μουσταφά Ακιντζί παρέδωσε την τ/κ ηγεσία στον Ερσίν Τατάρ.

Στην τελευταία ομιλία του στο «προεδρικό», ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι η ηγεσία του δεν ευθύνεται για την αποτυχία της προσπάθειας της επίλυσης του Κυπριακού. Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί για το αδιέξοδο ευθύνεται η ε/κ ηγεσία, η οποία επιμένει να συνεχίσει τον δρόμο της εκπροσωπώντας από μόνη της ολόκληρη την Κύπρο.

Ο κ. Ακιντζί απευθυνόμενος στην νέα τ/κ ηγεσία και στην Άγκυρα έστειλε το μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη για προσεκτικές κινήσεις έτσι ώστε να μην χρεωθεί η τ/κ πλευρά το τίμημα της αποτυχίας στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της τ/κ Δεξιάς στο Κυπριακό και δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά δεν πρέπει να καταδικαστεί επειδή προχώρησε στην ίδρυση του δικού της, ξεχωριστού «κράτους».

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε την γνωστή ρητορική της τουρκικής πλευράς ότι η ε/κ ηγεσία είναι η πλευρά που ακολουθεί μαξιμαλιστική γραμμή στο Κυπριακό.

Ο νέος ηγέτης της τ/κ κοινότητας ακόμη έκανε λόγο για «άδικες απομονώσεις» που επιβάλλονται στην τ/κ πλευρά, δηλώνοντας ότι το αδιέξοδο στο Κυπριακό πλήττει πρωτίστως τους τ/κ.

Ο κ. Τατάρ σε ότι αφορά το μέλλον του Κυπριακού αναφέρθηκε στην «ίση κυριαρχία» και στην «συνεργασία των δυο κρατών».

Ο νέος τ/κ ηγέτης δήλωσε ακόμη ότι προσεγγίζει θετικά την ιδέα της άτυπης διάσκεψης για να συζητηθεί η φόρμουλα των δυο κρατών.

Απευθυνόμενος στην ε/κ πλευρά, ο κ. Τατάρ ζήτησε από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να λάβει υπόψη του τις υφιστάμενες πραγματικότητες στο Κυπριακό και να τηρήσει εποικοδομητική στάση στην σχεδιαζόμενη διάσκεψη.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των υδρογονανθράκων, ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για ένα τεστ για την βούληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την λύση του Κυπριακού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση