ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπορέλ: Σημαντικότερο θέμα η Ουκρανία - Στην ατζέντα και τα Βαρώσια

Θα συζητηθούν επίσης και τα θέματα σε Αφγανιστάν και Κεντρική Ασία

ΚΥΠΕ

Μακρά θα είναι η ατζέντα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), δήλωσε κατά την άφιξή του στο κτήριο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε συνοπτικά στα κύρια ζητήματα του ΣΕΥ, μεταξύ τους και η συζήτηση που αφορά την κατάσταση στα Βαρώσια.

«Το πιο σημαντικό θέμα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία και η συγκέντρωση Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας», είπε.

«Θα πρέπει όμως επίσης να μιλήσουμε για τα Βαρώσια και την κατάσταση στην Κύπρο», συνέχισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως στην ατζέντα βρίσκονται και το Αφγανιστάν και η Κεντρική Ασία.

Όπως επεσήμανε, οι συζητήσεις για την Ουκρανία αποτελούν συνέχεια της συνάντησης των G7 την Κυριακή, κατά την οποία «υπήρξε συμφωνία στη θέση να υιοθετήσουμε σθεναρή στάση στο πλευρό της Ουκρανίας, υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της».

Στόχος της συζήτησης των ΥΠΕΞ θα είναι η αποτροπή επιθετικών κινήσεων από τη Ρωσία. «Θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όποια επιθετική κίνηση κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος για τη Ρωσία εάν συμβεί» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποτρέψουμε από το να συμβεί».

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε και στη Λευκορωσία και τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με την κοινωνία των πολιτών και την αντιπολίτευση στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση