ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι προκλήσεις της Ε.Ε. στη συνάντηση ΠτΒ - Ιερόθεου Παπαδόπουλου

Αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεσπόζουσες την υγειονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πέμπτη τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεσπόζουσες την υγειονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε, εκατέρωθεν, η σημασία της αλληλεγγύης και του συντονισμού στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτελεσματική διαχείρισή καταστάσεων κρίσεων, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Κύπρο, Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Η κ. Δημητρίου, τόνισε ότι επείγει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην εκπαίδευση, προωθώντας στο επίπεδο της Ένωσης μια προσέγγιση που να εστιάζει στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των νέων για την κλιματική αλλαγή και τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε τη βούληση και την ετοιμότητα της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για ενεργή και εποικοδομητική συμμετοχή στις εργασίες της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, με σκοπό την παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρεται, εξέφρασε εκτίμηση για τη σημαντική προσφορά και το έργο του κ. Παπαδόπουλου, ως ενός πιστού, όπως ανέφερε, φίλου της Κύπρου, με βαθιά γνώση του κυπριακού προβλήματος και για την ενεργό δράση του, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση