ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Απορρίπτει όσα αναφέρθηκαν για ε/κ αγροτική γη στη νεκρή ζώνη

Τα όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ σε σχέση με «ισχυρισμούς που έγιναν από τον κοινοτάρχη Δένειας πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δίδει ε/κ αγροτική γη στους Τούρκους επί πληρωμή»

ΚΥΠΕ

Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) απορρίπτει ισχυρισμούς σε σχέση με ε/κ αγροτική γη εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης στην περιοχή Δένειας ως «λανθασμένους και παραπλανητικούς».

Αυτό αναφέρε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, σε σχέση με «ισχυρισμούς που έγιναν από τον κοινοτάρχη Δένειας πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δίδει ε/κ αγροτική γη στους Τούρκους επί πληρωμή».

Σύμφωνα με τον κ. Σιντίκ, «η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει επικεντρωμένη στο να εργάζεται και με τις δυο πλευρές για αποτροπή εντάσεων και διατήρηση του στάτους κβο κατά μήκος της νεκρής ζώνης».

«Απορρίπτουμε ισχυρισμούς σε σχέση με ε/κ αγροτική γη εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης στην περιοχή Δένειας ως λανθασμένους και παραπλανητικούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΥΠ.

Σημείωσε ακόμη πως η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ «συνεχίζει να εργάζεται στενά και με τις δυο πλευρές για παρακολούθηση και προστασία του στάτους της περιοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ