ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Oζερσάι: «Λαϊκισμός» η δήλωση Αναστασιάδη για ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ

Η ε/κ πλευρά, δεν δικαιολογείται καθόλου σε αυτό το θέμα, είπε ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού

ΚΥΠΕ

Λαϊκισμός, που δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά είναι η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για ανάκληση των διαβατηρίων κάποιων Τουρκοκυπρίων, ισχυρίστηκε ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (HP) Κουντρέτ Oζερσάι.

Σύμφωνα με δημοσίευση της «Κίπρις» ο κ. Οζερσάι ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «πρέπει πρώτα να δώσει λογαριασμό για την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία κατέλαβε παράνομα».

Πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά, «δεν δικαιολογείται καθόλου σε αυτό το θέμα».

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορούσε να ασκήσει πίεση στην τ/κ πλευρά και στην Τουρκία όσο ήθελε, κινητοποιώντας τη διεθνή κοινότητα, ούτε μπορούσε να αποφασίσει κυρώσεις, έφερε αυτό το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση στην εσωτερική του πολιτική και για να μπορεί να πει στους Ε/κ ότι, ‘κάνω κάτι’».

Δήλωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να ανατρέψει τις αποφάσεις που πήρε η τ/πλευρά όσον αφορά το φυσικό αέριο ή το Βαρώσι για το οποίο είπε ότι το κόμμα του έφερε την πρόταση για το άνοιγμα της πόλης στο «υπουργικό συμβούλιο», πριν από επτά χρόνια.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το άνοιγμα του Βαρωσίου υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται σωστά» είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι για να προσθέσει ότι «είναι απολύτως παράλογο να πούμε ότι είμαστε αντίθετοι στο άνοιγμα μόνο επειδή ασκούμε αυτή την κριτική».

Καταλήγοντας υποστήριξε πως χρειάζονται να ληφθούν κατάλληλα βήματα εκ μέρους της τ/ πλευράς για να υποστηρίξει διεθνώς τις θέσεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση