ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζγιγίτ: Μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Κύπρου η άτυπη της Γενεύης

«Ελπίζω αυτή τη φορά να είμαστε εμείς η πλευρά που δεν θέλει την λύση και θα απομονωθεί στο τραπέζι» δήλωσε

ΚΥΠΕ

Η άτυπη πενταμερής στη Γενεύη μπορεί να είναι καθοριστική για την κατεύθυνση προς την οποία θα προχωρήσει το μέλλον της Κύπρου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, λέγοντας ότι οι σημερινές συναντήσεις θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο την εικόνα.

Μιλώντας από την Γενεύη στην τηλεόραση του παράνομου Μπαϊράκ, ο κ. Οζγιγίτ είπε ότι είτε θα προχωρήσουν στην άτυπη πενταμερή προς μοντέλα λύσης που φαίνονται εφικτά, είτε θα ριζώσει παραπάνω η διαίρεση με σενάρια που δεν είναι εφικτά με βάση τις υφιστάμενες συγκυρίες. Τα παιχνίδια με τον χρόνο, συνέχισε, δεν είναι προς όφελος των Κυπρίων και σημείωσε ότι οι Τ/κ πλέον επιθυμούν να ενωθούν με την διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. «Και ο πιο ρεαλιστικός δρόμος γι αυτό είναι μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας».

Ο κ. Οζγιγίτ είπε ότι στο Κραν Μοντανά ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που για διάφορους λόγους, έφυγε από το τραπέζι των συνομιλιών, αλλά στο Βερολίνο το 2019 υπέγραψε το ανακοινωθέν για την αποτελεσματική συμμετοχή και της εκ περιτροπής προεδρία που περιλαμβάνει η ομοσπονδιακή λύση.

Αυτή τη φορά, συνέχισε, ο Ερσίν Τατάρ και η Τουρκία άρχισαν να υπερασπίζονται αντί της ομοσπονδιακής λύσης, την κυριαρχική ισότητα και ένα μοντέλο λύσης δύο κρατών. «Την άλλη φορά ήταν ο ε/κ ηγέτης που απομονώθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών, ελπίζω αυτή τη φορά να είμαστε εμείς η πλευρά που δεν θέλει την λύση και θα απομονωθεί στο τραπέζι».

Επανέλαβε ότι αυτό που η τ/κ πλευρά πλασάρει ως νέο, είχε και στο παρελθόν προταθεί από την τ/κ πλευρά και η διαδικασία τότε είχε καταλήξει σε βάρος των Τ/κ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση