ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύμβουλος Ερντογάν - «Η ΚΔ δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί»

«Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα το Κυπριακό θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν με τον υπουργό Εξωτερικών μας κατά την επίσκεψή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας» στη δήλωσε ο Ακίφ Κιλίτς

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αφήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να τις λύσουμε σε διμερή βάση», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, στρέφοντας το βλέμμα του κυρίως στο Κυπριακό, ενόψει της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν που αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου, η οποία είναι σήμερα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί. Υπάρχει και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και υπάρχουν Τούρκοι εκεί», προσέθεσε ο κ. Κιλίτς, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις και την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, εάν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της ΕΕ συνεχίσουν να στηρίζουν σε κάθε περίπτωση την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου», όπως αποκαλεί η Άγκυρα την Κυπριακή Δημοκρατία, τότε «θα καταλήγουμε σε κάποια αδιέξοδα».

«Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα το Κυπριακό θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν με τον υπουργό Εξωτερικών μας κατά την επίσκεψή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Τουρκία», συνέχισε ο κ. Κιλίτς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ