ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΒ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες προκλήσεις της σε βάρος της Κύπρου

Η κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Τρίτη τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο, Δρα Pierre-Yves Fux

ΚΥΠΕ

Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες προκλήσεις της σε βάρος της Κύπρου και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δέχθηκε την Τρίτη τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο, Δρα Pierre-Yves Fux.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ελβετία στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και ειδικότερα για την οικονομική συνεισφορά της χώρας στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου και οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη διεθνούς ευαισθητοποίησης και στήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων. Επ’ αυτού, ενημέρωσε τον Ελβετό Πρέσβη για την επιστολή που απέστειλε προς τους Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στην οποία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Ο Δρ Pierre-Yves Fux χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, επισημαίνοντας τον καίριο ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των δυο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση