ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Συναντήθηκε με αρχηγούς κομμάτων στην Αθήνα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε χωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους των κομμάτων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σε χωριστές συναντήσεις τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις συναντήσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρότασή του για πρωταγωνιστική εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας την ανάγκη για σπάσιμο του αδιεξόδου και για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πάντοτε στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε, ακόμη, ότι θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε λίγες μέρες, όπου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους αρχηγούς των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ενώ ανέφερε ότι έχει κληθεί να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά τους, οι συνομιλητές του εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσωπικά για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Συναντήσεις των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Αθήνα, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα έχουν σήμερα χωριστές διμερείς συναντήσεις με ομολόγους τους, στην ελλαδική πρωτεύουσα, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο.

Ακολούθως, η κα Πική και ο κ. Χαραλάμπους θα έχουν συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση