ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρά «ΥΠΕΞ» σε ΠτΔ: «Αρχιτέκτονας της κατάρρευσης στο Κραν Μοντανά»

«Πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό του ο Ελληνοκύπριος ηγέτης» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση το «υπουργείο εξωτερικών»..

ΚΥΠΕ

Τον ισχυρισμό ότι «αποτελεί φαρισαϊσμό η δήλωση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι οι συνομιλίες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό θα αρχίσουν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα», προβάλλει σε νέα γραπτή δήλωση του το «υπουργείο εξωτερικών». 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις Ποστασί» γράφει ότι το «υπεξ» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «αρχιτέκτονα της κατάρρευσης της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα για επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης». 

«Πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό του ο Ελληνοκύπριος ηγέτης», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση, η οποία εμπεριέχει επίσης τους ισχυρισμούς ότι «η ελληνοκυπριακή εκκλησία εκπαιδεύει τους ιερείς της στα όπλα» και ότι «η ε/κ πλευρά ακολουθεί μια επιθετική πολιτική εξοπλισμών». 

Σε μια άλλη τοποθέτηση, σύμφωνα με την «Κίμπρις», ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, επέκρινε τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζο Τσελεπή για τη δήλωση ότι «αν δεν αποδεχτούμε την πολιτική ισότητα δεν θα υπάρξει λύση». 

«Δεν είναι αρκετή μόνο η πολιτική ισότητα. Οι συνομιλίες που έγιναν με στόχο την ομοσπονδία έμειναν στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ακόμη ο «υπεξ». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ