ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σημαντικό για την τ/κ πλευρά να παραμείνει σταθερή στη Γενεύη, δήλωσε ο «υπεξ»

Η διεθνής κοινότητα, ισχυρίστηκε, επιτρέπει στους Τ/κ να συνθλίβονται με τα «εμπάργκο» και την απομόνωση που τους επιβάλλεται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο "υπουργός εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δήλωσε ότι είναι σημαντικό η τ/κ πλευρά να επιδείξει σταθερή στάση στην επικείμενη ανεπίσημη πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπέξ» σε δηλώσεις στον παράνομο "μπαϊράκ" ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει πρόθεση για μια ομόσπονδη διευθέτηση στην Κύπρο.

“Αυτό που είναι σημαντικό στη Γενεύη είναι η ικανότητα της τ/κ αντιπροσωπείας να παραμείνει σταθερή", είπε ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Πρόσθεσε ότι κοιτάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική της ε/κ πλευράς.

"Η ε/κ πλευρά θα προσποιηθεί ότι διαπραγματεύεται μια ομοσπονδιακή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος με την τ/κ πλευρά», ισχυρίστηκε.

Δήλωσε επίσης ότι η ε/κ πλευρά δεν θα προσεγγίσει μια διευθέτηση στην Κύπρο όσο ακόμα εξακολουθεί να αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως η νόμιμη κυβέρνηση στο νησί.

Η διεθνής κοινότητα, ισχυρίστηκε, επιτρέπει στους Τ/κ να συνθλίβονται με τα «εμπάργκο» και την απομόνωση που τους επιβάλλεται ενώ μετά "γυρίζει και λέει στις δύο κοινότητες να διευθετήσουν το κυπριακό πρόβλημα".

« Πρέπει να έχει γίνει αντιληπτό μετά από διαπραγματεύσεις 53 ετών ότι αυτό είναι μια προσβολή της νοημοσύνης μας», ανέφερε, τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση