ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων ο Πρόεδρος

Ο κ. Αναστασιάδης θα προβεί σε παρέμβαση για τα θέματα στην ατζέντα, ενώ θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Κάστρο Brdo, στη Σλοβενία, συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, θα προβεί σε παρέμβαση για τα θέματα στην ατζέντα, ενώ θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τις εργασίες της Συνόδου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη της περιοχής, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, η εφαρμογή του οικονομικού και επενδυτικού σχεδίου (ΕΣΚ), το οποίο ορίζει μια σημαντική δέσμη επενδύσεων προς όφελος της Ευρώπης στο σύνολό της και η εντατικοποίηση της περιφερειακής συνεργασίας. Η κατάσταση στο Αφγανιστάν θα είναι, επίσης, ένα εκ των θεμάτων της ατζέντας της Συνόδου.

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα της σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου και σε αυτή λαμβάνουν μέρος ηγέτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους έξι εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση