ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο εντός Μαρτίου η Λουτ

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με Νίκο Αναστασιαδη και Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιαδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, πως «υπάρχει πρόθεση επίσκεψης κ. Λουτ». «Δεν συζητήσαμε ακόμα πρακτικές λεπτομέρειες, αλλά μάλλον θα είναι τη δεύτερη βδομάδα Μαρτίου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία νέα σύσκεψη της ομάδας νομικών - συνταγματολόγων, που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, είχε δηλώσει την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ πως «τα μέλη της ομάδας αυτής έχουν μελετήσει διάφορα θέματα, τα οποία έχουν τεθεί ενώπιόν τους, και άρχισε ήδη η συζήτηση των αποτελεσμάτων της εργασίας στην οποία έχουν προβεί», σημειώνοντας πως σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας «για συζήτηση συγκεκριμένων νομικών θεμάτων που αφορούν την ουσία του Κυπριακού αλλά και την άτυπη πενταμερή».

Παράλληλα, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναντηθεί με τη διαπραγματευτική ομάδα «και προτίθεται να αξιοποιήσει όλα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, ιδιαίτερα στους τομείς με τους οποίους έχουν ασχοληθεί, όπως θα αξιοποιήσει και τη συμβολή των ειδικών συνταγματολόγων, νομικών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση