ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Μαδρίτη ο Πρόεδρος για επαφές με Βασιλιά και Πρωθυπουργό της χώρας

Κυπριακό, τουρκικές προκλήσεις και μεταναστευτικό στην ατζέντα

ΚΥΠΕ

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης όπου θα έχει συναντήσεις με τον Βασιλιά της Ισπανίας και με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα στις 12.30μμ (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα, μεταξύ άλλων, που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στις θαλάσσιες ζώνες και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μεταναστευτικό, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περιφερειακές εξελίξεις, η πολιτική της Νότιας Γειτονίας και θέματα Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των δύο Κυβερνήσεων.

Στις 2μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ΄, στα Aνάκτορα Zarzuela, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα, μαζί με τη σύζυγο του, που παραθέτει προς τιμή τους το βασιλικό ζεύγος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Μαδρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει σήμερα το πρωί πρόγευμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογο του Χοζέ Μανουέλ Άλβαρεζ, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πρόγευμα εργασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Υγείας θα υπογράψουν σε ειδική τελετή που θα γίνει σε χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψη για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, και Μνημόνιο Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση επίσημης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ισπανική Διπλωματική Σχολή και τη νεοϊδρυθείσα Διπλωματική Ακαδημία του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Υγείας θα υπογράψει με την Ισπανίδα ομόλογο του κα Καρολίνα Ντάριας Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της Υγείας που αφορά, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο αργά απόψε το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση