ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη Μητσοτάκη και ΥΠΕΞ σε Μακρόν και Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους η οποία στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη», αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Kathimerini.gr

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα αγγλικά, στο Twitter.

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους η οποία στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη τον Εμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, που εξακολουθεί να θρηνεί μετά από ένα στυγερό έγκλημα» πρόσθεσε.

Την αλληλεγγύη του στη Γαλλία εξέφρασε και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αλληλεγγύη προς τον εταίρο μας, τη Γαλλία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις προερχόμενες από υψηλές αρχές της Τουρκίας κατά του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος» ανέφερε το ΥΠΕΞ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση