ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβιβαστική λύση για Α. Μεσόγειο ζητά ο Ερντογάν

Κριτική στην Αθήνα και πρόταση για διαβουλεύσεις για συμβιβαστική λύση στην Α. Μεσόγειο, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ξεκίνησε χθες το βράδυ το ταξίδι του για την περιοχή όπου θα διεξάγει έρευνες, ώρα 20:00 Τουρκίας. Το πλοίο ξεκίνησε τις εργασίες του στο προκαθορισμένο σημείο σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, με το έργο του Oruc Reis η Άγκυρα «απαντά» σε απόπειρες στην περιοχή που έχουν ως στόχο την παραβίαση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πλέον γνωστή θέση της κυβέρνησης του, ότι αρχικά οι εργασίες του Oruc Reis είχαν διακοπεί για να προχωρήσουν οι διπλωματικές διαβουλεύσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν, η Ελλάδα τήρησε ανειλικρινή στάση στις διαπραγματεύσεις και τελικά κατέληξε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία στερείται νομικής βάσεως.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, η Τουρκία που δεν έχει βλέψεις για την γη, την θάλασσα και τα δικαιώματα άλλων χωρών, ζητά από τους υπόλοιπους παράγοντες να τηρήσουν την ίδια στάση.

Η τουρκική πρόταση

Ο κ. Ερντογάν προβάλλει ακόμη την άποψη ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, της οποίας τα δικαιώματα δεν είναι δυνατόν να παραμεριστούν για χάρη των ελληνικών νησιών.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κ. Ερντογάν κάλεσε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να λάβουν μέρος σε συνομιλίες για να εξασφαλιστεί μια συμβιβαστική φόρμουλα που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ακόμη, ότι μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και η ψυχραιμία στην περιοχή, η Τουρκία θα συνεχίσει τα βήματα της στο διπλωματικό πεδίο και στην περιοχή.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ