ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ

Θα βρεθούν στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα στις 11πμ ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Οι τρεις άντρες θα βρεθούν στις 11.00 στην οικία του κ. Στιούαρτ, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον κ. Τατάρ, μετά την εκλογή του πρώτου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Στιούαρτ είχε χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Χριστοδουλίδη και Τατάρ, αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, πως προσβλέπει στη συνάντησή του με τον κ. Τατάρ, σημειώνοντας πως η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από δικό του αίτημα (του κ. Χριστοδουλίδη).

Ανέφερε, ακόμη, πως γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις και τις προσεγγίσεις του κ. Τατάρ, συμπληρώνοντας πως, παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις η ε/κ πλευρά θα πράξει ό,τι είναι δυνατό ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Τατάρ, είπε χθες ότι θα παρουσιάσει, κατά τη συνάντηση, πρόταση για δικοινοτική συνεργασία σε ό,τι αφορά την μελλοντική αντιμετώπιση πιθανών σεισμών στην Κύπρο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση