ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεκπαίδευση ΕΦ - Ενόπλων Δυνάμεων Γαλλίας σε αμφίβιες επιχειρήσεις

Από πλευράς ΕΦ συμμετείχαν ελικόπτερα GAZELLE της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Παράκτια Περιπολικά ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΤΣΟΜΑΚΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Διοίκησης Ναυτικού

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το διήμερο 09 και 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και Γαλλίας, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ) και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας, άσκηση αμφίβιων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα από πλευράς ΕΦ συμμετείχαν ελικόπτερα GAZELLE της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Παράκτια Περιπολικά ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΤΣΟΜΑΚΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Διοίκησης Ναυτικού, ενώ οι Γαλλικές ΕΔ με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων LHD TONNERRE και μεταφορικά ελικόπτερα NH 90.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η συνεκπαίδευση του προσωπικού τόσο της ΕΦ όσο και των Γαλλικών ΕΔ στις διαδικασίες σχεδίασης, εκτέλεσης και υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων. Ειδικότερα το επιμέρους σενάριο περιελάβανε προετοιμασία της ακτής απόβασης, εκτέλεση αποβατικής ενέργειας από δυνάμεις Πεζοναυτών, ασφάλιση της περιοχής και εκτέλεση επιχειρήσεων αεροδιακομιδών.

Η συγκεκριμένη άσκηση, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών. Επιπλέον η ΕΦ, εκμεταλλευόμενη την εδώ παρουσία φίλων χωρών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των συγκρούσεων στην περιφέρειά μας, διεξάγει τις εν λόγω συνεκπαιδεύσεις ώστε να αποτελεί αφενός ισχυρή δύναμη αποτροπής και ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικό - στρατιωτικών επιδιώξεων της ΚΔ και αφετέρου να συνεχίσει να αναδεικνύει την Κύπρο, σε αξιόπιστο παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην εγγύς και ευρύτερη περιοχή μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ