ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ: Ενδέχεται να συναντήσω τον Νίκο Αναστασιάδη

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης τις προσεχείς ημέρες

ΚΥΠΕ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το «υπουργικό συμβούλιο» συνήλθε την Τρίτη υπό την προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι σήμερα «αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις και συζήτησαν διάφορα θέματα» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις προσεχείς ημέρες. 

Δηλώνοντας ότι μοιράστηκε με τους «υπουργούς» τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις λεπτομέρειες της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσαν τα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί «με τον Έλληνα ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη» σε δείπνο αυτή την εβδομάδα.

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν με την αποδοχή της κυριαρχικής μας ισότητας, ότι αυτή η πολιτική διεξάγεται σε συντονισμό με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και ότι οι προσπάθειές μας θα συνεχίσουν να καταγράφουν και να προωθούν την κυριαρχία μας στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών», δήλωσε ο κ. Τατάρ.

Πρόσθεσε ότι την Τρίτη συζητήθηκαν τα θέματα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα μέσω καλωδίου, τα έργα κοινωνικής στέγασης και η συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για θέματα που προηγουμένως οι εκπρόσωποι της τ/κ πλευράς συζητήσαν με την τουρκική πλευρά. 

«Πρόκειται για σημαντικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι σημαντικές για την ενίσχυση της οικονομίας των κατεχομένων. Σύμφωνα με τον ίδιον, την Τρίτη συζητήθηκε και το οικονομικό πρωτόκολλο του 2023 που αναμένεται να υπογράψει η τ/κ πλευρά με την Τουρκία. 

«Συζητήσαμε λεπτομερώς με τον Υπουργό Οικονομικών το θέμα των χαμηλόμισθων, της αύξησης των φόρων των ανώτερων μισθών και της δημιουργίας μιας πιο ισορροπημένης μισθολογικής πολιτικής», είπε.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ακόμη ότι «τα έσοδα του υπουργείου οικονομικών θα μπορούσαν να αυξηθούν με την ψήφιση των νομικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών στοιχημάτων και των κρυπτονομισμάτων, πάνω στα οποία εργάζεται ο υπουργός οικονομικών εδώ και πολύ καιρό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση