ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τη σταθερή στήριξη της χώρας του στο Κυπριακό επιβεβαίωσε ο Ρώσος Επιτετραμμένος στην ΠτΒ

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

ΚΥΠΕ

Τη σταθερή στήριξη της χώρας του για λύση στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, επαναβεβαίωσε ο Ρώσος Επιτετραμμένος στην Κύπρο, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Τετάρτη τον Επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Andrey Panyukhov.

Ο κ. Panyukhov επέδωσε στην κα Δημητρίου συγχαρητήριες επιστολές της Προέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matvienko και του Προέδρου της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Volodin για την εκλογή της στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κα Δημητρίου αναφέρθηκε καταρχάς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Κύπρου, σημειώνοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για το θέμα αυτό.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη στάση αρχών και τη διαχρονική στήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αναφορά στην ουσιαστική συμβολή της ρωσικής κοινότητας στην Κύπρο προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογραμμίστηκε δε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση