ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο συζήτησης Αβέρωφ - Ερχιουρμάν - Οζερσάι

Συζήτησαν επιπλέον τη προμήθεια εμβολίων μέσω ΕΕ, τη διέλευση Βρετανών πολιτών και τη κατοχύρωση χαλουμιού

Newsroom K

Το Κυπριακό, ενόψει της άτυπης συνάντησης 5 + 1 στη Γενεύη, η προμήθεια εμβολίων μέσω της ΕΕ, η διέλευση Βρετανών πολιτών μέσω των οδοφραγμάτων, η κατοχύρωση του χαλουμιού και η εμπορία του, όπως και του ελαιολάδου, μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, ήταν τα θέματα που συζήτησαν στην συνάντηση οι αντιπροσωπείες ΡΤΚ Και ΔΗΣΥ, αναφέρει ανακοίνωση του τ/κ κόμματος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση έδωσε έμφαση στην λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, όπως αναφέρεται στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη στην (αναλογική) προμήθεια εμβολίων προς την τ/κ κοινότητα και ζήτησε από τον ΔΗΣΥ να το μεταφέρει αυτό στην ‘ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου».

Για το θέμα του χαλουμιού, ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση με κοινή δράση Ε/κ και Τ/κ, όσον αφορά «το κοινό αγαθό, που αποτελεί το χαλούμι, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 10. Για το θέμα της εμπορίας του λαδιού και των ελιών, μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε στην αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα ούτε από τα όργανα της ΕΕ, ούτε από το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά εμπόδια φέρει η κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε αυτά τα εμπόδια να αρθούν και ο κ. Νεοφύτου να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Ερχιουρμάν είπε επίσης ότι μετέφερε στην αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν είτε με Βρετανούς πολίτες, είτε με Τ/κ που έχουν διεύθυνση διαμονής στα κατεχόμενα, αλλά δεν έχουν «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι είναι πολύ θετικό τόσο προς την κατεύθυνση μια περιεκτικής λύσης όσο και για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κοινοτήτων, το να συναντηθούν και πάλι με τον ΔΗΣΥ σύντομα μετά την πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς.

Κουντρέτ Οζερσάι

Ανταλλαγή απόψεων κυρίως για την άτυπη πενταμερή είχε η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ και με την αντιπροσωπεία του Κόμματος του Λαού, με τον Κουντρέτ Οζερσάι να δηλώνει ότι συζήτησαν το Κυπριακό και κάποια ΜΟΕ. Οι συναντήσεις μεταξύ τ/κ και ε/κ πολιτικών κομμάτων, πρόσθεσε, είναι πολύ χρήσιμες και υγιείς και ευχήθηκε να συνεχισθούν ώστε να βοηθήσουν τη διαδικασία στο Κυπριακό να πάει πιο μπροστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση