ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Α. Δημητρίου με Α. Τσίπρα

Η ΠτΔ τόνισε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή και υπογράμμισε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου είναι απαραίτητη

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή και υπογράμμισε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου είναι απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι μεγάλες και μικρές προκλήσεις της επόμενης περιόδου.

«Βρίσκομαι στη θέση της Προέδρου της Βουλής τρεις μήνες. Έχουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, μια ευκαιρία να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Γνωρίζετε ότι ο θεσμός είναι πληγωμένος. Είναι μία πρόκληση να δώσουμε και να εξασφαλίσουμε τη νέα προοπτική, όπως αναμένουν από εμάς οι πολίτες. Ειδικά μετά την πανδημία να μπορέσουμε να ανακάμψουμε, βάσει και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να μπορέσουμε να διοχετευτεί η οικονομική ανάκαμψη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Ως Βουλή εργαζόμαστε στην κατεύθυνση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε, επίσης, η κ. Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σημαντικό και ευχάριστο νέοι άνθρωποι να αναλαμβάνουν τέτοια αξιώματα και θέσεις ευθύνης και είναι κρίσιμο να υπάρχουν γυναίκες σε αυτές τις θέσεις, καθώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο δεν είναι κάτι σύνηθες. «Θα ήθελα να μεταφέρετε την αμέριστη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ιδίως όταν αυτές κλιμακώνονται με απαράδεκτο τρόπο, όπως έγινε στα Βαρώσια και βεβαίως την αμέριστη υποστήριξη σε μια προοπτική επανέναρξης του διαλόγου, απέναντι σε διχοτομικές επιλογές και στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, με στόχο μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Όπως θα γνωρίζετε, και από τη θέση του Πρωθυπουργού δώσαμε μια μεγάλη μάχη για την επίλυση του Κυπριακού και φτάσαμε κοντά. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξει ξανά μία τέτοια προοπτική ελπίδας για τον κυπριακό λαό», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση