ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρυξέλλες - Το παρασκήνιο για το που θα ενταχθεί τελικώς ο Χριστοδουλίδης

Το φλερτ Βέμπερ, η κρούση Μακρόν για την θέση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το παρασκήνιο της εβδομάδας μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής διαδέχθηκε και ένα ευρωπαϊκό παρασκήνιο μετά τις εκλογές, με αντικείμενο σε ποια πολιτική οικογένεια εντάσσεται ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το κύριο ερώτημα είναι αν το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα κρατήσει για ακόμα πέντε χρόνια την έδρα της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ή αν οι Φιλελεύθεροι του Εμανουέλ Μακρόν θα αποκτήσουν ακόμα ένα μέλος. Πηγές από το ΕΛΚ θεωρούν πως η συμμετοχή Χριστοδουλίδη στην κεντροδεξιά ομάδα έχει κλείσει.

Μεταξύ των δύο Κυριακών, ο κ. Χριστοδουλίδης φέρεται να ζήτησε, όπως πληροφορείται η «Κ», από τον Αβέρωφ Νεοφύτου τη στήριξή του ώστε να συμμετάσχει στο ΕΛΚ, προκαλώντας την αντίδραση Νεοφύτου.

Μετά τη δεύτερη Κυριακή οι συνθήκες είχαν αλλάξει, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ να τάσσεται υπέρ της «ένταξης» Χριστοδουλίδη, και τον κ. Νεοφύτου να ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή του μέχρι προ μερικών ημερών αποστάτη στη «μίνι-σύνοδο» του ΕΛΚ στις 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση