ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Τορναρίτης: Θλιβερή εξέλιξη η αποχώρηση Τουρκίας από τη Σύμβαση Κων/πολης

Η Σύμβαση αφορά την Καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και κατά των και της βίας κατά των γυναικών

ΚΥΠΕ

Θλιβερή εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στην ΚΣΣΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στην επιστολή του, ο κ. Τορναρίτης, επισημαίνει πως πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία είναι σε βάρος πρώτιστα της Τουρκίας και του λαού της, και επιβαρύνει περισσότερο την ήδη επιδεινωμένη κατάσταση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Πόσο δε μάλλον, αναφέρει ο κ. Τορναρίτης, που η εν λόγω απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου η ΚΣΣΕ εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων Βουλευτών και για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας μέλους της αντιπολίτευσης και, γενικότερα για παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να επιτρέπει τη συμμόρφωση «α λα καρτ» των κρατών μελών του με τις αρχές και αξίες του Οργανισμού, τονίζει ο κ. Τορναρίτης. Καλεί τέλος, τους ομολόγους του, επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στην ΚΣΣΕ, να προτρέψουν τις Κυβερνήσεις των χωρών τους να ασκήσουν την επιρροή τους προκειμένου η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενδυναμώνοντας έτσι και την αξιοπιστία του Οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση