ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: «Βόμβα» Φιντάν για τα κοιτάσματα της Κύπρου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την ενέργεια στην περιοχή, χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού, στα πρότυπα της συμφωνίας Ισραήλ – Λιβάνου

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης 

«Η αναμονή για μια τελική λύση στο νησί (σ.σ. στην Κύπρο) που θα ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι καλή κατάσταση για την περιοχή και τον κόσμο», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε μάλιστα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την ενέργεια στην περιοχή, χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού.

 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Φιντάν ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με εκείνη στην οποία κατέληξαν πέρυσι Ισραήλ και Λίβανος.

Κατά τα λοιπά, με φόντο το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Αγκυρα την περασμένη Κυριακή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεμήνυσε ότι οι θέσεις των δυνάμεων του PKK και των YPG σε Συρία και Ιράκ αποτελούν πια «νόμιμους στόχους» για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ότι δεν θα πρέπει να εμπλακούν σε αυτό άλλα «τρίτα μέρη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ