ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκικό ΥΠΕΞ για αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Κύπρο: Εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές»

ΚΥΠΕ

Η αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο βλάπτει τη ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του 'υπουργείου εξωτερικών' της ‘τδβκ’ σχετικά με την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ε/κ λιμάνι. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα με την ‘τδβκ’, τα αποσταθεροποιητικά βήματα που έγιναν από τις ΗΠΑ κατά της τ/κ πλευράς στην περιοχή βλάπτουν την ουδέτερη θέση που διατηρεί αυτή η χώρα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ακόμη, ότι καλούν «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές».

«Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/Κ, κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ