ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο

«Δυστυχώς, τα εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν βρήκαν ανταπόκριση», δήλωσε ο Άκσοϊ

Newsroom Κ, Αθήνα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και αναφέρει πως «οι κατηγορίες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας στις πρόσφατες δηλώσεις του, δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Ο Άκσοϊ στις δηλώσεις του αναφέρει πως «δυστυχώς, τα εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν βρήκαν ανταπόκριση».

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει ως «προκλητικές και παράνομες τις αποφασιστικές δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων από τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Ελλάδας στην περιοχή. Αυτά είναι δικαιολογίες που προβάλλει για να ξεφύγουν από τον διάλογο».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας καταλήγει πως «η Τουρκία συνεχίζει και εξακολουθεί να ζητά διάλογο. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πετύχει κανένα αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της απειλής και προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη της Ε.Ε. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το συντομότερο δυνατό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση