ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Χάσιμο χρόνου» για τον Τσαβούσογλου η ομοσπονδία

«Δεν έχει νόημα να επαναδιαπραγματευτούμε κάτι που δεν θα συμβεί, το αδύνατο» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε σημαντικές δηλώσεις για το Κυπριακό προς τον τουρκικό τύπο προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λίγο πριν την συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναδημοσιεύει η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Haber Kıbrıs», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως «χάσιμο χρόνου» την συνέχεια της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού με βάση το διζωνικό, δικοινοτικό ομοσπονδιακό μοντέλο.
Ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η τουρκική πλευρά διαπραγματεύτηκε για τελευταία φορά την ΔΔΟ στο Κραν Μοντάνα. Εκεί φάνηκε, σύμφωνα πάντα με την τουρκική ρητορική, ότι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα των τ/κ. Για αυτόν τον λόγο, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στις συνομιλίες για την ΔΔΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου οι εμπλεκόμενες πλευρές πάνε στην άτυπη διάσκεψη για να διαπιστώσουν το αν υπάρχει βάση ή όχι λύσης.

Υπενθυμίζοντας τα όσα συνέβησαν από την περίοδο του Σχεδίου Αννάν, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης, τα εξής: «Δεν έχει νόημα να επαναδιαπραγματευτούμε κάτι που δεν θα συμβεί, το αδύνατο. Αυτό είναι χάσιμο χρόνου. Με το χάσιμο χρόνου, η ε/κ πλευρά (θα συνεχίσει) να απολαμβάνει την (διεθνή) αναγνώριση και την ένταξη της στην ΕΕ. Η δε, ΤΔΒΚ και ο Τουρκοκύπριος λαός θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες υπό περιορισμούς και εμπάργκο. Εάν διαπραγματευτούμε για την ομοσπονδία για (άλλα) 20, 30 ακόμη χρόνια, διαπραγματευτήκαμε ήδη για 53 χρόνια, και πάλι δεν θα προκύψει (θετικό) αποτέλεσμα. Άρα δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσουμε για το ανέφικτο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση