ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ για επιτόκια: Εύηχες και λαϊκίστικες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ

Τι αναφέρει το κόμμα μετά την συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της ΚΤ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναφορά στην συνάντηση που είχε με τον νέο Διοικητή της ΚΤ αλλά και τα όσα συζητήθηκαν ώστε να βοηθηθούν οι δανειολήπτες, οι καταθέτες αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκανε σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ. Από την ανακοίνωση δεν έλειψαν και τα πυρά προς το ΑΚΕΛ του οποίου οι προτάσεις χαρακτηρίζονται ως εύηχες και λαϊκίστικες.

Αναλυτικά

Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, όπως επανειλημμένως πράξαμε στο παρελθόν, ζητήσαμε την εκ νέου άσκηση πίεσης από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των δανειστικών επιτοκίων σε συνεπείς δανειολήπτες, την επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων και την περαιτέρω αύξηση των καταθετικών επιτοκίων.

Διαπιστώθηκε από τη συνάντηση ότι αυξήθηκαν τα καταθετικά επιτόκια, συγκρατήθηκαν τα στεγαστικά επιτόκια και έγιναν αρκετές επαναδιαπραγματεύσεις δανειακών συμβάσεων, με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας.

Εκτιμήσαμε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια. Είναι με αυτούς τους τρόπους που θα βοηθήσουμε δανειολήπτες, καταθέτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι με φορολογίες που στο τέλος της ημέρας θα τις πληρώσουν οι πελάτες των τραπεζών.

Με τις εύηχες και λαϊκίστικες προτάσεις του ΑΚΕΛ πολύ απλά θα έχουμε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ