ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

ΔΗΣΥ: Μακάρι η αντιπολίτευση να μας στήριζε όπως οι ξένοι εταίροι μας

ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ υπονομεύουν τις κυβερνητικές προσπάθειες λέει ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής

Newsroom K

«Σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή για τον τόπο, λόγω της Τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, θα ανέμενε κάποιος ότι η ενότητα δυνάμεων στο εσωτερικό θα ήταν αυτονόητη» λέει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Νίκος Νουρής. Όπως αναφέρει ενώ η διεθνής κοινότητα επικρίνει την Τουρκία, η αντιπολίτευση υπονομεύει τις κυβερνητικές προσπάθειες και ειρωνεύεται τη στήριξη που προσφέρουν οι εταίροι μας.

Όπως είπε ο κ. Νουρής «ενώ η διεθνής κοινότητα επικρίνει την Τουρκία, το ΑΚΕΛ επιρρίπτει ευθύνη στη δική μας πλευρά, ότι δήθεν η συμπεριφορά της προκάλεσε την τουρκική αντίδραση». «Δεν αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ» διερωτήθηκε ο κ. Νουρής «ότι αυτός ο στείρος αρνητισμός όχι μόνο υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά πρώτα και πάνω από όλα τορπιλίζει κάθε προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό;» «Γιατί η τουρκική πλευρά να επιστρέψει στο διάλογο, όταν το ΑΚΕΛ την απαλλάσσει των ευθυνών της;» υποστήριξε.

«Πώς ο υπουργός Εξωτερικών μπορεί να απαιτήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να στηρίξουν τη θέση Μογκερίνι για αποφασιστική αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις, όταν στο εσωτερικό όχι μόνο υπονομεύουμε τις κυβερνητικές προσπάθειες, αλλά και ειρωνευόμαστε τη στήριξη που μας προσφέρουν οι εταίροι μας;» είπε δηκτικά ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Διότι» πρόσθεσε «τι άλλο από ειρωνεία είναι, να υποτιμούμε τη στάση των ευρωπαϊκών και άλλων γειτονικών χωρών, όπως για παράδειγμα πράττει το ΔΗΚΟ, το οποίο θεωρεί ότι αυτή είναι η στιγμή να ψάξει δικαίωση για τη δήθεν «νέα στρατηγική» του; Μακάρι η Κύπρος να είχε την ίδια στήριξη από την αντιπολίτευση με αυτήν που μας προσφέρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι σύμμαχοί μας στην περιοχή» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X