ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ε. Χαραλαμπίδου για Γαβριήλ: Το ΥΠΠΑΝ δεν αποπνέει πολιτισμό αλλά αποπνέει σκοταδισμό

Υπενθυμίζω το je suιs Charlie στο οποίο αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους για να στηρίξουν την ελευθερία έκφρασης», ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν μπορεί αυτός ο τόπος να ζει εποχές σκοταδισμού, δεν μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να αδειάζει τον Υπουργό Παιδείας και ο ένας να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στον άλλο για συμπεριφορές που θυμίζουν εποχές μεσαίωνα, εποχές σκοταδισμού», ανέφερε σε δηλώσεις της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναφορικά με την δίωξη του καθηγητή τέχνης Γιώργου Γαβριήλ.

«Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συζητήσει το θέμα που προέκυψε σε σχέση με τη διαχείριση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας θεμάτων ελευθερίας έκφρασης, παράδειγμα η περίπτωση του ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ στις 4/10/2021» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να σεβόμαστε την ελευθερία της έκφρασης. Υπενθυμίζω το je suιs Charlie στο οποίο αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους για να στηρίξουν την ελευθερία έκφρασης .», ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου.

«Τώρα το βιώνουμε στον τόπο μας χάριν στον Υπουργό Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας δεν αποπνέει πολιτισμό αλλά αποπνέει σκοταδισμό» κατέληξε.

Υπενθυμίζουμε ότι, νωρίτερα σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας όπως απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα προς άμεσο τερματισμό της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή Γυμνασίου Γιώργου Γαβριήλ.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται πως στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε προς συζήτηση το θέμα που προέκυψε αναφορικά με τη δίωξη του Διευθυντή Γυμνασίου Γιώργου Γαβριήλ.

Κατά τη συζήτηση, προστίθεται, διαπιστώθηκε παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος των κανονισμών, που διέπουν τη συμπεριφορά των λειτουργών και των διευθυντών της εκπαίδευσης.

Παρά ταύτα, αναφέρεται, και «ενόψει του γεγονότος ότι πολιτικές δυνάμεις και φορείς των Γραμμάτων και των Τεχνών θεώρησαν πως διώκεται η ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης, έστω και αν για μεγάλη μερίδα πολιτών αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς θεσμούς, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Παιδείας όπως, προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων για τις προθέσεις της Κυβέρνησης απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα προς άμεσο τερματισμό της πειθαρχικής δίωξης του συγκεκριμένου Διευθυντή Γυμνασίου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση