ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ: Να κατονομαστούν οι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες

Ζητάμε από όλα τα κόμματα να συμβάλουν στην πλήρη διερεύνηση της διαρροής εγγράφων της Βουλής στο Al Jazeera, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αφορμή το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της κάθαρσης και της ανάληψης ευθύνης, εμμένουμε στην πλήρη, αντικειμενική και σε βάθος ολοκληρωμένη διερεύνηση του προγράμματος των πολιτογραφήσεων για το σύνολο της περιόδου που ήταν σε λειτουργία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, τονίζοντας παράλληλα εκεί και όπου εντοπιστούν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες, να κατονομαστούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της κάθαρσης και της ανάληψης ευθύνης, εμμένουμε στην πλήρη, αντικειμενική και σε βάθος ολοκληρωμένη διερεύνηση του προγράμματος των πολιτογραφήσεων για το σύνολο της περιόδου που ήταν σε λειτουργία. Εκεί και όπου εντοπιστούν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες, να κατονομαστούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Εάν και εφόσον θεωρηθεί πως η οποιαδήποτε έρευνα υπολείπεται αντικειμενικότητας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλητευθούν έγκριτοι ανακριτές από το εξωτερικό για να το διερευνήσουν.

Πέρα από τα πιο πάνω, ζητάμε από όλα τα κόμματα να συμβάλουν στην πλήρη διερεύνηση της διαρροής εγγράφων της Βουλής στο Al Jazeera ώστε να διαφανεί ποιοι το έπραξαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά το αίτημά μας για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση για το σύνολο των σκανδάλων που διαπράχθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με απώτερο στόχο να τιμωρηθούν, επιτέλους, όσοι ενεπλάκησαν σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση