ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκαίνια έργων στα κατεχόμενα από Φουάτ Οκτάι

Έφτασε στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

ΚΥΠΕ

Εγκαίνια διαφόρων έργων και κατάθεση θεμέλιων λίθων έγιναν σήμερα στα κατεχόμενα, από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος έφτασε για τις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Μεταξύ άλλων, έγιναν εγκαίνια στρατιωτικού νοσοκομείου στην κατεχόμενη Κερύνεια, έναρξη λειτουργίας νοσοκομείου 500 κλινών στη Λευκωσία, τα εγκαίνια τμήματος δρόμου, εγκαίνια δρόμων σε διάφορα χωριά, και κατάθεση θεμέλιου λίθου στο συγκρότημα που θα περιλαμβάνει το "προεδρικό" και τη "βουλή".

Σε ομιλία ο "πρωθυπουργός" Φαϊζ Σουτζιούογλου είπε πως το ψευδοκράτος ιδρύθηκε πριν από 38 χρόνια με πολλές δυσκολίες και στέκεται σήμερα όρθιο ασχέτως αν η διεθνής κοινότητα αγνοεί την ύπαρξή του.

Είπε ότι οι οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν συνθήκες ευημερίας, θα ενισχύσουν τις υποδομές και θα φέρουν καλύτερες μέρες για τον "λαό". O "πρωθυπουργός" είπε ακόμη πως αντλούν δύναμη από τη "μητέρα πατρίδα", την Τουρκία.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εξέφρασε χαρά για τα εγκαίνια και την κατάθεση θεμέλιων λίθων σε διάφορα έργα τα οποία, "θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία του τ/κ λαού".

"Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου θα συνεχίσουν να ζουν με ειρήνη και ευημερία κοιτάζοντας το μέλλον με εμπιστοσύνη", είπε.

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο τουρκοκυπριακός "λαός" κάνει πιο σταθερά βήματα προς το μέλλον με τη νέα πολιτική που προτείνει η "προεδρία".

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι προσπάθειες για ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο έχουν τελειώσει και έχει διακηρυχτεί μια νέα πολιτική "στη βάση δύο κρατών και ίσης κυριαρχίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση