ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είδε Νικόλα ο Α. Δημητριάδης - Διαπίστωσε «σύγκλιση θέσεων»

Η συνάντηση ήταν παραγωγική και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων στα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τις Προεδρικές Εκλογές

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη, 24/5/2022) με τον Πρόεδρο και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ.

Η συνάντηση ήταν παραγωγική και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων στα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τις Προεδρικές Εκλογές.

Ο Α. Δημητριάδης παρουσίασε βασικά σημεία από το Περίγραμμα Θέσεων που δημοσιοποίησε με την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του στις 28 Φεβρουαρίου που εστιάζουν πάνω σε τρεις πυλώνες: πρώτον, το «Τίμιο Κράτος» και την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεύτερον, την βιώσιμη οικονομία και τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και τρίτον, το Κυπριακό και την αποτροπή της διχοτόμησης.

Κατά τη συνάντηση, ο Α. Δημητριάδης διαπίστωσε σύγκλιση θέσεων με την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την ανάγκη απαλλαγής του τόπου από τα αδιέξοδα που έφερε η 10ετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Ο Α. Δημητριάδης υπογράμμισε την ευθύνη των στελεχών της απερχόμενης κυβέρνησης, τόσο σε σχέση με την κατάσταση στο Κυπριακό που βρίσκεται στα πρόθυρα της διχοτόμησης, όσο και την εκτεταμένη διαφθορά και τον διασυρμό της Κύπρου με τα χρυσά διαβατήρια.

Περαιτέρω ο Α. Δημητριάδης διαπίστωσε την κοινή αγωνία με την ηγεσία του ΔΗΚΟ για το Κυπριακό και κατέθεσε την εισήγησή του για αξιοποίηση δύο κλειδιών που οδηγούν στο σπάσιμο του αδιεξόδου: πρώτον, το ενεργειακό και δεύτερον, την αξιοποίηση της Ευρωτουρκικής σχέσης. Απαραίτητη προϋπόθεση, τόνισε, είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και η σύμπλευση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Ο Α. Δημητριάδης, υπογράμμισε, τέλος, την δική του κατηγορηματική θέση ότι ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την διχοτόμηση και τα δύο κράτη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Στη βάση της τελευταίας απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου, το ΔΗΚΟ συνεχίζει τις επαφές του με ανεξάρτητους υποψηφίους και κόμματα του κέντρου για να διερευνήσουμε τις πιθανότητες συνεργασίας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε ενός γραμματεία με τον φίλο ανεξάρτητο υποψήφιο Αχιλλέα Δημητριάδη ο οποίος μας παρουσίασε το δικό του περίγραμμα θέσεων για τις προεδρικές εκλογές και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πάνω στις δικές του εισηγήσεις και προγραμματικές θέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Κύπρο του 2035 και πως την οραματιζόμαστε, το τίμιο κράτος που δικαιούνται οι κύπριοι πολίτες, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου, της χώρας μας μετά τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς και φυσικά τις προσπάθειες για την επανέναρξη του διαλόγου με την ελπίδα να καταλήξουμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Θεωρώ πως συζητήσεις όπως η σημερινή αναβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό μας και θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον κύριο Δημητριάδη για τον χρόνο που έχει διαθέσει για να αναπτύξει τις δικές του θέσεις και την ευκαιρία που μας έχει δώσει να ακούσουμε τις θέσεις του αλλά να απαντήσει και σε δικές μας ερωτήσεις.

Ως γνωστόν το ΔΗΚΟ, μετά που θα ολοκληρώσει τον εσωκομματικό και διακομματικό διάλογο που αναπτύσσει αυτή την περίοδο, θα οδηγηθεί στην κεντρική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος αρχές του Ιούνη, για να λάβουμε τις δικές μας τελικές αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Για πολλές συγκλίσεις ακούμε και γι αυτό δεν τις πιστεύουμε.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση