ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση Περδίκη στους αρχηγούς κομμάτων για το θέμα της 56ης έδρας

Οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι των πολιτών και των κομμάτων τους και δεν είναι μόνο εγκάθετοι των κομματικών ηγεσιών, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση στους Προέδρους και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να κάνουν δεύτερες σκέψεις σε σχέση με το θέμα της 56ης έδρας της Βουλής, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Το θέμα αυτό «κρύβει πίσω τον περιορισμό των δικαιωμάτων των βουλευτών και κατ' επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών, εάν θεωρούμε πως οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι των πολιτών και των κομμάτων τους και δεν είναι μόνο εγκάθετοι των κομματικών ηγεσιών», είπε ο κ. Περδίκης.

Ανέφερε ότι «έγινε παρασκήνιο και έχουμε ντοκουμέντα για αυτό» και πρόσθεσε ότι «η θέση των κομμάτων όταν συζητήθηκε το θέμα τον Ιούλιο ήταν άλλη, η θέση των κομμάτων όταν παρουσιάστηκε η πρόταση αυτή από τον Πρόεδρο της Βουλής τον Σεπτέμβριο ήταν διαφορετική».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής «το ομολόγησε ότι έγινε μια συνεννόηση», προσθέτοντας ότι το Κίνημα δεν είναι μέρος αυτής της συνεννόησης γιατί διαφωνεί ότι «η λύση του προβλήματος που προέκυψε με την 56η έδρα θα πρέπει να μας οδηγήσει σε αυτή την προκρούστρια αντίληψη του περιορισμού των δικαιωμάτων των βουλευτών και άρα του περιορισμού των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «αυτό που πάνε να κάνουν τώρα είναι ένα κοντραμπάτο»

«Η απαράδεκτη για κάποιους και για μας θέση του ΔΗΣΥ ότι η απόδοση της έδρας στην Αλληλεγγύη συνεπάγεται αποδοχή της αρχής ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα άρα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις – αυτό που πριν λίγους μήνες θεωρούσαμε απαράδεκτο – τώρα φαίνεται πως γίνεται αποδεκτό από κάποια κόμματα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «θέση των Οικολόγων είναι και παραμένει πως στην περίπτωση που δεν έχει πάει να την πάρει ο βουλευτής να παραμείνει στο κόμμα, ενώ από την στιγμή που την παρέλαβε ο βουλευτής δεν είναι μόνο του κόμματος αυτή η έδρα αλλά και του βουλευτή που την έχει παραλάβει».

«Μπορεί ηθικά να είναι σωστό όταν ένας βουλευτής παραιτηθεί η έδρα να μένει στο κόμμα αλλά τι γίνεται για τους αριστείνδη βουλευτές που τους έβαλε το κόμμα γιατί έχουν προσωπικούς ψήφους», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «η ηγεσία του ΔΗΣΥ υποτίθεται ότι υποστηρίζει την οριζόντια ψηφοφορία» και ταυτόχρονα υποστηρίζει την ίδια μέρα και το δόγμα πως η έδρα ανήκει στο κόμμα».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «αυτό που πάνε να κάνουν τώρα είναι ένα κοντραμπάτο», όπως είπε, «για να δεχθεί ο ΔΗΣΥ να ψηφίσει υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος και να πάει η έδρα στην Αλληλεγγύη, παίρνει ως αντάλλαγμα αυτό το εντελώς αντιδημοκρατικό μέτρο στο οποίο συναινούν οι άλλες ηγεσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X