
ΚΥΠΕ
Η κατάσταση στη Συρία, το Κυπριακό και θέματα της Συμμαχίας των Πολιτισμών (πρωτοβουλία στην οποία συμπροεδρεύει η Τουρκία) ήταν τα θέματα που συζήτησαν νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Στεφάν Ντουζουρίκ.
Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ΓΓ επαναβεβαίωσε τα σημεία που ανέφερε προ δύο ημερών στη δημοσιογραφική διάσκεψη.
«Θα έχει συναντήσεις στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στις οποίες το Κυπριακό θα εγερθεί. Ο στόχος του, η φιλοδοξία του ΓΓ, είναι να βοηθήσει να δημιουργηθούν συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν στην έναρξη των συνομιλιών και προσβλέπει σε συνάντηση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».
At our meeting w/#UNSG @antonioguterres, discussed regional and international developments, particularly Cyprus and Syria. Evaluated #Turkey’s contributions to the @UN and new cooperation projects. #UNGA74 pic.twitter.com/F9LRis95gi
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) September 20, 2019