ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
 

Το ΕΛΑΜ απειλεί με ανορθόδοξο πόλεμο - Απαντούν τα κόμματα

Σήκωσαν το γάντι τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα απαντώντας στα λεγόμενα Χρίστου

Newsroom K

Απάντηση για το θέμα της φυγοστρατίας από στελέχη του ΕΛΑΜ έδωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

«Κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί που έχουν πανικοβληθεί με την άνοδο του ΕΛΑΜ, έχουν φροντίσει, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, μεμονωμένους δημοσιογράφους και πληρωμένους σπονδοφόρους να διαδώσουν φήμες», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, είπε ότι υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις στην ηλικία των 15 και 18 ετών, ενώ μοναδική του επιθυμία, δήλωσε ήταν να γίνει στρατιωτικός και να ενταχθεί στη Σχολή Ευελπίδων. «Από εκεί και πέρα, ό,τι λέγεται και ό,τι ακούγεται, είναι λάσπη και ψέματα», πρόσθεσε.

Είπε ότι στην αίθουσα υπήρχαν βετεράνοι του 1974, αγωνιστές της ΕΟΚΑ και στελέχη του ΕΛΑΜ υπηρέτησαν στους καταδρομείς ή στις ειδικές δυνάμεις.

«Όταν λοιπόν θα κρίνουν και πάλι το ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους, να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί πιθανό να επιλέξουμε να τους απαντήσουμε με στρατιωτικούς όρους και μπορεί να εφαρμόσουμε ένα ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο», είπε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, «που ήταν ο κύριος υποκινητής της όλης κατάστασης», ο κ. Χρίστου έθεσε το ερώτημα, «τι έχει πράξει το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς» και του απεύθυνε το ερώτημα «πού ήταν στον πόλεμο του 1974;»

Απαντούν τα κόμματα 

ΕΔΕΚ

Μέσω γραπτής ανακοίνωσης απαντά η ΕΔΕΚ στα όσα δήλωσε ο Χρίστος Χρίστου. Συγκεκριμένα η ΕΔΕΚ αναφέρει πως σκόπιμα η ηγεσία του ΕΛΑΜ αποφεύγει να απαντήσει για τη συνειδητή φυγοστρατία την οποία επέλεξαν τα ηγετικά στελέχη του. Σημειώνει δε, πως το ΕΛΑΜ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και στην προκειμένη περίπτωση η ουσία είναι η συνειδητή φυγοστρατία την οποία επέλεξαν τα ηγετικά του στελέχη, οι οποίοι, κατά τα άλλα, παρουσιάζονται ως «υπερασπιστές» και «απελευθερωτές» της πατρίδας μας.

«Ολοκληρωμένη απάντηση από την ΕΔΕΚ θα πάρουν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαντά και αυτό με την σειρά του στα λεγόμενα του προέδρου του ΕΛΑΜ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ, «οι απειλές του Προέδρου του ΕΛΑΜ επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού».

Προσθέτει δε, πως «η κατάφορη παραβίαση κάθε δημοκρατικής αρχής και νοοτροπίας, αποτελούν οι απειλές που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κατά της κ. Ελένης Θεοχάρους και άλλων, που άσκησαν εύλογη κριτική, όταν αποκαλύφθηκαν τα φαινόμενα φυγοστρατίας στην ηγεσία του ΕΛΑΜ».

Είναι φανερό, συνεχίζει, ότι ο εκνευρισμός του ΕΛΑΜ και οι απειλές του περί «ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου», επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού.

Υπογραμμίζει δε, πως «το ΕΛΑΜ συνεχίζει να μην απαντά επί της ουσίας της κριτικής για φυγοστρατία και οι μελοδραματικές και πομπώδεις αναφορές, απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι η αλήθεια».

«Αντί να απολογηθούν για τη φυγοστρατία τους, απειλούν, ας τους κρίνει ο λαός» καταλήγει το ΔΗΚΟ.

ΔΗΣΥ

«Η δημοκρατία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε και είναι χρέος και υποχρέωση μας να την προστατεύσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σημειώνοντας παράλληλα, πως η ελευθερία του λόγου και η διατύπωση των αντίθετων απόψεων δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγουν από τους κανόνες της δημοκρατίες.

Προσθέτει δε, πως Οι βασικές αυτές αρχές δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε είτε για «ανορθόδοξες μεθόδους» είτε να εκστομίζονται απειλές για «πολιτικό πόλεμο». «Τέτοιες αναφορές, συνεχίζει απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία και σίγουρα δεν έχουν θέση στη χώρα μας».

Τονίζει δε, πως «σήμερα χρειαζόμαστε ορθόδοξες πολιτικές μεθόδους για να μάθουμε στους νέους μας πως να θωρακίζουμε τη δημοκρατία».

ΑΚΕΛ

«Οι ακροδεξιοί νεοφασίστες στην Κύπρο, νιώθοντας εκτεθειμένοι μετά τις αποκαλύψεις ότι ηγετικά τους στελέχη δεν υπηρέτησαν την πατρίδα, απειλούν ότι θα απαντήσουν με στρατιωτικούς όρους και με ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Τονίζει δε, πως «ήταν καιρός να βγάλουν τη μάσκα και να συμπεριφερθούν ως γνήσια τέκνα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Συμμαχία Πολιτών

«Είναι τραγικό λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές εμφανίζονται στην Κύπρο οι νεοφανείς Κύπριοι νεοναζί και να απειλούν τον Κύπριο δημοκράτη που έδωσε αίμα να αντισταθεί, ότι θα απαντήσουν με ανορθόδοξο πόλεμο», τονίζει σε δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Δώρος Χριστοδουλίδης.

Σημειώνει δε, ότι «να τον απειλούν ότι θα εξορμήσουν, οι Γερμανοί το έλεγαν τάγματα εφόδου, αυτοί το ονομάζουν μονάδες εφόδου», προσθέτοντας παράλληλα, πως ο Κύπριος πολίτης ξέρει να αντιστέκεται.

«Για αυτό, συνεχίζει, και καλούμε κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων φασιστών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι».

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλίδης, καλεί τον κόσμο να αναλογιστεί και να ψηφίσει «τους άξιους υποψήφιους του ψηφοδελτίου μας για να πάρουν οι δημοκρατικές δυνάμεις και την έκτη έδρα στην Ευρωβουλή».

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών

«Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων ακροδεξιών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι», αναφέρει μέσω γραπτής της δήλωση η αναπληρώτρια προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών και υποψήφιας Ευρωβουλευτής, Έφη Ξάνθου, σε σχέση με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Η Έφη Ξάνθου λέει πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε από κανέναν να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που επέλεξε το ΕΛΑΜ να συμπεριφερθεί, εκστομίζοντας απειλές περί ανορθόδοξου πολέμου εναντίον της Προέδρου του Κινήματος "Αλληλεγγύη" και προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα».

Τονίζει δε, πως Οι Κύπριοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιστέκονται σε τέτοιες ναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες

«Γι` αυτό, συνεχίζει, καλούμε κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων ακροδεξιών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι.

«Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μας ποιοι από τους υποψήφιους έχουν την αξία και το ηθικό και ιδεολογικό υπόβαθρο που απαιτείται για να εκπροσωπεί επάξια την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετάσχει συνειδητά στην ψηφοφορία της 26ης Μάϊου 2019», υπογράμμισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X