ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έναν έναν θα δει όλους τους υπουργούς ο Αναστασιάδης

Δεν θέλει να κάνει βιαστικές κινήσεις στην πλήρωση του Υπουργικού, συνέχεια του κυβερνητικού έργου

Ερωτηματικά επικρατούν για την ώρα, ακόμη και ανάμεσα σε υπουργούς, για το τι μέλει γενέσθαι αναφορικά με τη σύνθεση του νέου υπουργικού σχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που υπήρξε και κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού της Πέμπτης, ήταν ότι οι Υπουργοί θα κληθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να συζητήσουν πρώτα μαζί του και πριν τις τελικές αποφάσεις.

Αυτό αναμένεται να γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά.

Από αυτή την εικόνα, εξαιρούνται εκείνοι που ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μην συνεχίσουν, όπως οι κ.κ Παμπορίδης και Γεωργιάδης. Οι διαβουλεύσεις αυτές θα έχουν σκοπό τη βολιδοσκόπηση προθέσεων των υπουργών από τη μια μεριά και τους σχεδιασμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας από την άλλη. Ως τότε όμως, λένε πληροφορίες, το κυβερνητικό έργο δε σταματά, με τις ανακοινώσεις για την ενέργεια να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Συνέχεια παρά τις Navtex

Σε όλους τους τόνους, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο η Λευκωσία ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί παρά τις κινήσεις της Τουρκίας. Το μήνυμα αυτό, ενδυναμώθηκε και από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το τεμάχιο «6»

Έτσι, ξεκινούν άμεσα οι ερευνητικές εργασίες στο τεμάχιο 3. Το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας του 6 αναχώρησε την Πέμπτη από το σημείο της γεώτρησης, για το 3, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες, παρά τις παράνομες Navtex που εκδίδει η Τουρκία, στον απόηχο και των όσων δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν για τις δραστηριότητες της ΕΝΙ.

Πληροφορίες της «Κ» επιμένουν πως δεν υπάρχει χώρος για απειλές στην ΑΟΖ, όταν ο Ερντογάν έστελνε το μήνυμα ότι οι ενέργειες της ΕΝΙ στο φυσικό αέριο σε εκείνη την περιοχή «εμπεριέχουν κίνδυνο για την βόρεια Κύπρο και για μας».

Αντίδραση για τα αποτελέσματα πάντως, καταγράφηκε και εντός Κύπρου, σε επίπεδο κομμάτων. Το ΑΚΕΛ έκανε λόγο για ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ωστόσο όπως αναφέρεται, αναμένονται οι ανακοινώσεις των εταιρειών. Δεν έλειψε πάντως και η κριτική που αφορά τη δημιουργία του τερματικού στην Κύπρο. Η ανακοίνωση πάντως από την ΕΝΙ βγήκε λίγο μετά την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Σε αυτή η εταιρεία αναφέρει πως είναι υποσχόμενο το κοίτασμα, και επιβεβαιώνει την προέκταση της κατάστασης του κοιτάσματος ΖΟΡ και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Επισημαίνεται πάντως πως αναμένονται και περαιτέρω μελέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X