ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας Κύπριος ολιγάρχης και η προέκταση των διαβατηρίων

Το διαβατήριο ή η βίζα δεν προστατεύει από κυρώσεις λένε στην «Κ» αρμόδιες πηγές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη ημέρα της εισβολής, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, καθώς οι πόλεις της Ουκρανίας δέχονταν βομβαρδισμό από τον Ρωσικό στρατό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με 37 επιχειρηματίες και μέλη της κυβέρνησής του για αξιολόγηση των επιπτώσεων των κυρώσεων που είχαν ήδη αρχίσει να επιβάλλονται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνάντηση, παρών φέρεται να ήταν τουλάχιστον ένας Κύπριος πολίτης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕ για τα πρόσωπα που προστέθηκαν στη λίστα στοχευμένων μέτρων την 9η Μαρτίου 2022.

Ήδη εγείρονται ερωτήματα για το πώς η ΕΕ θα διαχειριστεί την εδώ και χρόνια παρουσία στις οικονομίες της εκπροσώπων της Ρωσικής επιχειρηματικής και πολιτικής άρχουσας τάξης - με δεσμούς με τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν.

Η Κομισιόν έχει ενεργοποιήσει από την Παρασκευή μηχανισμό συντονισμού της επιβολής στην πράξη, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, των στοχευμένων κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών που συμμετέχουν στην χρηματοδότηση ή οργάνωση της εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που μίλησε στην «Κ» για την ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων. Την ίδια στιγμή κτυπούν καμπανάκι στην «Κ» αρμόδιες πηγές ότι η διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου παραμένει ανοικτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση