ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενώπιος ενωπίω με την υστεροφημία του ο Πρόεδρος

Έχει έναν ωφέλιμο χρόνο μπροστά του για την παρακαταθήκη που θα αφήσει

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όταν το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιαζόταν στην εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, όχι μόνο δεν ανέμενε μία τόσο μικρή προσέλευση Βαρωσιωτών, αλλά σίγουρα δεν είχε προετοιμαστεί για το ότι θα προπηλακιζόταν από μερίδα εξ αυτών.

Ένα τεράστιο πανό τον περίμενε στην είσοδο της εκδήλωσης και προετοίμαζε για το τι θα ακολουθούσε. Ήταν η περιβόητη φωτογραφία στο θέατρο Άλσος με τον Τάκη Ζαχαράτο που έγινε viral και έγραφε πως ενόσω χανόταν το Βαρώσι ο ίδιος διασκέδαζε στην Αθήνα. «Συνεργοί εμείς;» έγραφαν κάποια άλλα πλακάτ, ενώ άλλοι τον διέκοπταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- που μάταια προσπαθούσε να τους θυμίσει τον Αναστασιάδη του 2004, χαρακτηρίζοντάς τον συνένοχο.

Σε όλο αυτό το σκηνικό όπου διαφθορά κακή εικόνα και ενταφιασμός του κυπριακού έδιναν και έπαιρναν, μέρος του υπουργικού αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής παρακολουθούσαν αμήχανα αντιλαμβανόμενοι ότι η ολοκλήρωση της θητείας θα είναι δύσκολη. Ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μόλις ένας χρόνος, καθώς σε έναν χρόνο από σήμερα θα ξεκαθαρίσουν και οι υποψήφιοι για την προεδρία και οι όποιες κινήσεις Αναστασιάδη θα θεωρούνται μια απλή υποσημείωση για τους πολίτες. Αυτός ο χρόνος θα κρίνει πως θα κινηθεί το κυπριακό, ποια θα είναι η εικόνα της Κύπρου διεθνώς.

Πιο κατατοπιστικά, ο χρόνος αυτός θα κρίνει τι Κύπρο θα αφήσει ως την παρακαταθήκη του αλλά και την πορεία που θα λάβει το κόμμα του την επόμενη μέρα που θα παραδώσει τη σκυτάλη. Το σίγουρο είναι πως οι πολιτικές Αναστασιάδη και τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν θα κρίνουν εν πολλοίς και τον υποψήφιο της δεξιάς παράταξης.

Διαβάστε τo ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑ

Κανονικώς εχόντων των πραγμάτων κανείς δεν έπρεπε να παρευρεθεί στη συγκέντρωση! Άνθρωπος που σχετίζεται με τη διαφθορά που του απέφερε εκατομμύρια ευρώ, κάπου αλλού θα έπρεπε να ήταν ....

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση