ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίθεση Σιζόπουλου σε «Κ» για τις σχέσεις του με Αλληλεγγύη

Ζήτημα σύγκρουσης με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μέσω ανακοίνωσης το γραφείο τύπου της ΕΔΕΚ, διαψεύδεται δημοσίευμα της «Κ» στο οποίο αναφέρεται πως στελέχη της ΕΔΕΚ βλέπουν αρνητικά το ενδεχόμενο συνεργασίας μέσω κοινού ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές με το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Στο άρμα Ενδιάμεσου προσβλέπει για το ‘19 ο Λιλλήκας», σημειώνεται το πιο κάτω: «[…] ενώ και στελέχη της ΕΔΕΚ είναι αρνητικοί για συνεργασία με την Κίνηση Αλληλεγγύη». Το πιο πάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στη συζήτηση του Πολιτικού Γραφείου που έγινε τη Δευτέρα 23 Απριλίου, πέραν από την ενημέρωση για τις επαφές του Προέδρου του Κόμματος, καμία έκφραση άποψης δεν υπήρξε και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση, από όποια πηγή και εάν αυτή προέρχεται, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και μπορεί να θεωρηθεί σκόπιμη. Εξάλλου η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου ήταν ανοικτή σε όποιον ήθελε να την παρακολουθήσει, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Αυτό ωστόσο που παραλείπεται να σημειωθεί είναι πως στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται και επίσημα η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Κ» την προηγούμενη Κυριακή, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας τα εξής:

Στις επικείμενες εκλογές βλέπετε θετικά ένα κοινό ψηφοδέλτιο τόσο με τους Οικολόγους όσο και με την Αλληλεγγύη;

Είναι διαφορετικό να στηρίζεις έναν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές όπου μπορείς να βρεις τις ελάχιστες συγκλίσεις και πολύ διαφορετικό να κατεβαίνεις με κοινό ψηφοδέλτιο. Οι Οικολόγοι είναι όμορος δύναμη με την ΕΔΕΚ. Αυτό φαίνεται και δημοσκοπικά αλλά και με ποιοτικές αναλύσεις που έχουμε. Ως ευρωβουλευτής που εκλέγηκα από το κοινό ψηφοδέλτιο με τους Οικολόγους φρόντισα να κρατήσω τις επαφές και να εκπληρώσω στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που έχω απέναντι στους Οικολόγους. Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και σε πολιτικό επίπεδο. Η συνεργασία με Οικολόγους πρέπει να συνεχιστεί γιατί ήταν επιτυχής και είμαστε και όμορες δυνάμεις.

Η συνεργασία με την Ελένη Θεοχάρους;

Έχω πει ξεκάθαρα με τους Οικολόγους είμαστε όμορος πολιτική δύναμη για μένα είναι δύσκολο να μπω σε μία διαδικασία από τη στιγμή που είμαι ενδιαφερόμενος για το ποιος πρέπει να μπει ή όχι. Υπάρχουν συλλογικά όργανα του κόμματος, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν ξεκάθαρη για προσπάθεια κοινής πορείας με τους Οικολόγους.

Δεν θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο

Για να αποφευχθεί όμως το σενάριο να πάρει την έκτη έδρα το ΕΛΑΜ είστε διατεθειμένοι συνεργασίας όλων για ένα κοινό ψηφοδέλτιο;
Αν είναι να μπούμε στη λογική για να αποφύγουμε το να πάρει την έδρα των ΕΛΑΜ να συμμαχήσουμε και με τον διάβολο ας πάμε να κάνουμε συμμαχία με τα άλλα μεγάλα κόμματα. Δεν είναι με αυτούς τους όρους που συζητούμε. Ελπίζω και πιστεύω πως θα υπάρξει συμμαχία με Οικολόγους, για να συνεχίσουν οι κοινές μας πολιτικές παρεμβάσεις στο κυπριακό στις οικολογικές ευαισθησίες και στο ποια Ευρώπη θέλουμε.

Φωτογραφίζει Παπαδάκη

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την ΕΔΕΚ, τίθεται παράλληλα ζήτημα σκοπιμότητας από στελέχη, φωτογραφίζοντας εν πολλοίς τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, καθώς ο ίδιος ευσχήμως δεν βλέπει θετικά συνεργασία με το Κίνημα Αλληλεγγύη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Παπαδάκης είναι από τα στελέχη που διαχώρισε πολλές φορές τη θέση του από αυτήν του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ όπως αναφέρει και σε συνέντευξή του στην «Κ» είχε δεχτεί πιέσεις για να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ στο προηγούμενο συνέδριο. Ο ίδιος επεσήμανε πως επί του παρόντος προτεραιότητα είναι η συνέχιση της παρουσίας του στο ευρωκοινοβούλιο και όχι η προεδρία της ΕΔΕΚ. «Στην πολιτική βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιβάλλουν να συζητήσω κάτι τέτοιο θα το συζητήσω» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X