ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Μόνο αίτημα η αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «πλέον δεν υπάρχει αυτό που λέμε βόρεια Κύπρος – νότια Κύπρος»

ΚΥΠΕ

«Το μόνο αίτημα των Τ/κ στο τραπέζι των διεθνών συνομιλιών πρέπει να είναι πλέον η αναγνώριση του στάτους του κυρίαρχου κράτους τους. Όλες οι άλλες επιλογές πλέον δεν έχουν ισχύ» ανέφερε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για τ/κ «κράτος».

Απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στις οργανώσεις του ΑΚΡ πρόσθεσε ότι «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το τουρκοκυπριακό κράτος να αποκτήσει ευρεία αναγνώριση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «πλέον δεν υπάρχει αυτό που λέμε βόρεια Κύπρος – νότια Κύπρος».

Εξάλλου, μιλώντας χθες σε νέους στο Μπουγιούκ Χαν στην κατεχόμενή εντός των τειχών Λευκωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Κυπριακό είναι μια υπόθεση που τους έχει ανατεθεί από την Χαλά Σουλτάν, τον Λαλά Μουσταφά Πασιά, τον Φαζίλ Κιουτσιούκ και τον Ραούφ Ντενκτάς. «Ιδού, αυτή την ανάθεση εντολής στήριξε η Τουρκία στις 20 Ιουλίου 1974. Και σήμερα αυτή την ανάθεση εντολής προσπαθούμε να την διατηρήσουμε στο μέλλον».

Απευθυνόμενος στους νέους, ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Μιλώ ξεκάθαρα, δεν υπάρχει καμιά δύναμη που να μπορεί να σταθεί ενώπιον αυτής της νεολαίας, που να μπορεί να εμποδίσει αυτόν τον ζήλο και τον ενθουσιασμό». Θα τους παραδώσουν, πρόσθεσε, την ανάθεση εντολής και «ίνσιαλλαχ, όπως μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» θα φροντίσουν κι εκείνοι για μια μεγάλη και δυνατή «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Όταν ρωτήθηκε από νεαρό, μέλος της «εθνικής ομάδας ποδηλασίας», όταν ακούει τη λέξη Κύπρος τι του έρχεται στο μυαλό, οι φατίχ (κατακτητές) ή το χαλούμι, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Θα ήταν ντροπή να πω ότι δεν έρχεται το χαλούμι στο μυαλό μου. Το χαλούμι είναι ένα από τα ισχυρότερα είδη στην Κύπρο αυτή τη στιγμή. Βεβαίως στο μυαλό μας έρχεται το ’74. Γιατί το 1974, εκείνος ο αγώνας, εκείνος ο πόλεμος ήταν η πιο έντονη περίοδος των παιδικών μας χρόνων και δεν μπορεί να ξεχαστεί ο αγώνας που δόθηκε εδώ για νίκη από τους Φαζίλ Κιουτσιούκ, Ραούφ Ντενκτάς και τον αείμνηστο τότε Πρωθυπουργό Ετζεβίτ και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Ερμπακάν».

Έτσι, πρόσθεσε, γλύτωσαν το νησί από τα χέρια της Ελλάδας. «Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το πιο σημαντικό θέμα που έχει μείνει στο μυαλό μου από εκείνη την ημέρα, θα σας πω: ο Πενταδάκτυλος. Και σήμερα, ίνσιαλλαχ όταν γίνει το προεδρικό μέγαρο, θα στηρίζουμε την πλάτη μας στον Πενταδάκτυλο». Ένα τέτοιο μέρος διάλεξαν για το νέο «προεδρικό», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση