ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε τρείς βδομάδες η ανάρρωση του Προέδρου

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του απο τον Πρόεδρο της Βουλής λόγω συντάγματος.

Newsroom K

Ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού είχε το Σάββατο (29/06), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και υποβλήθηκε σε μερική αρθροπλαστική ισχίου γύρω στις 15:55 το μεσημέρι στο Mediterranean Hospital. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρω στις 17: 30 και διήρκησε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. 

Η επέμβαση

Την εγχείρηση πραγματοποίησε ο Δρ. Αντρέας Παναγιώτου ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κλινικής. Ο κ. Παναγιώτου χειρούργησε και τη μητέρα της κα. Άντρης Αναστασιάδη πριν από κάποιους μήνες, η οποία είχε παρόμοιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χειρουργήθηκε με νέα μέθοδο που δεν χρειάζεται ολική αναισθησία, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της επέμβαση να έχει τις αισθήσεις του. Στο χειρουργείο πέραν την ιατρικής ομάδας ήταν ο καρδιοχειρουργός Μαρίνος Σωτηρίου του American Medical Center.

Σε δηλώσεις του ο γιατρός, του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Δρ. Αντρέας Παναγιώτου, σημείωσε πως η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές και θα μπορεί να επιστρέψει στα καθηκοντά του σε 2-3 εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα πως για τις επόμενες 48 ώρες δεν θα δέχεται επισκέψεις για να αποφευχθούν πιθανές μολύνσεις.

Όπως σημείωσε ο γιατρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ευδιάθετος και μιλά με τους γύρω του.  Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται τόσο οι σύζυγος του όσο και τα παιδιά του αλλά και τα αδέλφια του.


Στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπηθεί από τον Ντόναλντ Τούσκ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα εκπροσωπηθεί στην ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει αύριο στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό, όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το ατύχημα που είχε σήμερα κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα μηρού, ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «στην αυριανή Σύνοδο στην οποία αντικείμενο είναι οι διαβουλεύσεις και ενδεχομένως και οι αποφάσεις για τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων και των προεδριών της ΕΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει, μετά από συνεννοήσεις που έχουν γίνει από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Σύνοδος είναι κρίσιμη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «βεβαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σκοπό και να συμμετάσχει ενεργά και ενδεχομένως να παίξει ρόλο στις διαβουλεύσεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν και γνωρίζουμε όλοι ότι εκτός του ζητήματος που απασχολεί την ΕΕ με τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων, αυτές τις μέρες υπάρχει και το κυπριακού ενδιαφέροντος θέμα.

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε όλοι ότι η Κυβέρνηση κάνει τα ανάλογα διαβήματα και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, από τη διπλωματική Υπηρεσία, από τον Υπουργό Εξωτερικών, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας θα γίνουν οι επαφές που αυτές τις μέρες επιβάλλονται σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ειδικά για τις παραβιάσεις που κάνει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Ερωτηθείς αν ο κ. Τουσκ θα προβεί εκ μέρους του Προέδρου σε αναφορές για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η αυριανή δεν είναι μια Τακτική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι μια συνεδρίαση που έχει ως αντικείμενο να ληφθούν κάποιες αποφάσεις ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και της απαραίτητης επιλογής και Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου που σχετίζεται με τις υπόλοιπες προεδρίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχε κάποιες επαφές στο περιθώριο της Συνόδου. Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη άλλα θέματα και για αυτό λέμε ότι οι διαβουλεύσεις, οι διπλωματικές παραστάσεις ούτως ή άλλως γίνονται».

Οι λεπτομέρειες του ατυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα του προέδρου της Δημοκρατίας συνέβη όταν ο ίδιος κάποια στιγμή κατέβηκε από το προεδρικό όχημα προκειμένου να πάει σε ένα κατάστημα. Ο Νίκος Αναστασιάδης λένε ότι σταμάτησε να χαιρετήσει ένα μικρό παιδί και γυρίζοντας να εισέλθει στο κατάστημα στραβοπάτησε, με αποτέλεσμα, να υποστεί υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού.

Στο Mediterranean, όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος, Υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι

Στο ιδιωτικό νοσοκομείο εφτασαν από την πρώτη στιγμή Υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι προκειμένου να πληροφορηθούν για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.


 
Στο νοσοκομείο Mediterranean βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης, o Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου καθώς και ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, ενώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε νωρίτερα ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Η πολιτική ηγεσία έσπευσε να ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση μέσω του Twitter.

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε και ο Ακκιντζί στον Αναστασιάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση