ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurovision - Οι «πολιτικές» ερμηνείες για το τεσσάρι της Ελλάδας

Δεν έλειψαν τα σχόλια από πολιτικά πρόσωπα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η απόφαση της ελληνικής επιτροπής να δώσει τεσσάρι στο τραγούδι της Κύπρου «Break a Broken Heart» στον μεγάλο τελικό της Eurovision, στερώντας της μια θέση στην δεκάδα. Μετά την ανακοίνωση από τον Φώτη Σεργουλόπουλο ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες και τηλεοπτικά πρόσωπα να επικρίνουν την βαθμολογία, ενώ δεν έλειψαν ούτε και τα σχόλια από πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος και σύζυγος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, Ανδρούλα Βασιλείου, έγραψε στο Twitter: «χάρηκα να σας πω που πήραμε μόνο 4 πόντους από την Ελλάδα. Αρχίσαμε να απολακτιζόμαστε από τη μητέρα Ελλάδα;…..».

Το τεσσάρι σχολίασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας «το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία απο την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτεα σχέδια τους».

Σημειώνεται ότι η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε ως εξής:

Σερβία – 1
Ελβετία – 2
Αλβανία – 3
Κύπρος – 4
Αυστραλία – 5
Σουηδία – 6
Αυστρία – 7
Ισραήλ – 8
Πορτογαλία – 10
Βέλγιο – 12

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση