ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:37
 

«Ευχής έργο» να διοριστεί Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ

Περίοδος περισυλλογής χαρακτήρισε ο Πρόεδρος τις διεργασίες για το Κυπριακό

Newsroom K

Την επιθυμία του να διοριστεί Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυρπριακό έκφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο.

Ερωτηθείς αν επί του παρόντος υπάρχει απραξία για το Κυπριακό ή αν γίνονται διεργασίες για μια νέα προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι μια περίοδος περισυλλογής. Δεν βλέπω να υπάρχουν οποιεσδήποτε, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι με τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και τις εκεί συναντήσεις να δούμε πώς μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί μια πρωτοβουλία ή να επαναδραστηριοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας, ώστε να έχουμε μια νέα εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα.

Αυτό που θα πρέπει να επισημαίνουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος, είναι τις δηλώσεις απροθυμίας των Τούρκων, αλλά και ιδιαίτερα τις δηλώσεις ότι επιδιώκουν πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Και είναι αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη και ο ΓΓ και η διεθνής κοινότητα».

Κληθείς να πει αν η Λευκωσία επιθυμεί Ευρωπαίο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην περίπτωση που υπάρξει διορισμός νέου Ειδικού Συμβούλου, ο Πρόεδρος είπε πως «νομίζω ότι όλοι παραδέχονται ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα. Συνεπώς θα ήταν ευχής έργο, αν και εφόσον θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και θα υπάρξει διορισμός νέου Συμβούλου, να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ, και πάνω από όλα σε όσους γιορτάζουν, είναι χρόνια πολλά, αλλά και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, εννοώ περισσότερο στους Ελληνοκύπριους, τους Χριστιανούς, που πιστεύουν στη Θεία Χάρη της Παναγίας, να ευτυχήσουν οι προσευχές τους να εισακουστούν και να φωτίζει εμάς που πρέπει να λαμβάνουμε τις αποφάσεις έτσι ώστε να είμαστε ορθοί απέναντι στον λαό και στην πατρίδα μας».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X