ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Αντωνίου: Δεν υπάρχει θέμα υπερωριών - Θέλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες

Η δημοσιονομική πειθαρχία θα φέρει αποτελέσματα, δήλωσε στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο νέος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχει θέμα υπερωριών, η θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, απάντησε ο νέος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, σε ερώτηση, εάν θα εργάζεται με καθεστώς υπερωριών, όπως η προκάτοχός του, Δόξα Κωμοδρόμου. Για την εικόνα και τον σάλο που δημιουργήθηκε από το καθεστώς υπερωριών της κας Κωμοδρόμου, ο κ. Αντωνίου μίλησε για μία εικόνα που δεν θα την ήθελε η κυβέρνηση, λόγω, τόσο των αυξημένων προσδοκιών των πολιτών προς τη νέα κυβέρνηση, όσο και των προσδοκιών του ίτου Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο κ. Αντωνίου εξέφρασε τη βούληση να ανταποκριθεί τόσο στις προσδοκίες των πολιτών, που έχουν απαιτήσεις από τη κυβέρνηση, όσο και στις προσδοκίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο πώς του έγινε η πρόταση από το ΠτΔ και ακολούθως την έκανε αποδεκτή, είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τον κάλεσε την περασμένη Δευτέρα (25/9) στο γραφείο του για να του κάνει την πρόταση, την οποία ο κ. Αντωνίου βρήκε τιμητική. Ο ΠτΔ του έδωσε χρόνο για να σκεφτεί και να συζητήσει με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η απόφαση της οικογένειάς του να τον στηρίξει, ήταν καθοριστική για την αποδοχή της πρότασης του ΠτΔ.

«Η δημοσιονομική πειθαρχία θα φέρει αποτελέσματα»

Σε σχέση με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κυβέρνησης, ο νέος αναπληρωτής κυβεερνητικός εκπρόσωπος εστίασε στην Οικονομία και το Κυπριακό. Σε σχέση με το πρώτο, είπε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναγνωρίζεται και θα φέρει αποτελέσματα. Αναμένεται σύντομα, σημείωσε, η αξιολόγηση από τους Οίκους Αξιολόγησης. Αν επιβραβεύσουν, τόνισε, τότε θα μπορεί η κυβέρνηση να κάνει στοχευμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Όπως ανάφερε ο κ. Αντωνίου, ο σκοπός θα είναι ένας συνδυασμός μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ενεργειών, που όμως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική δυνατότητα του κράτους και δεν θα χρειαστεί μηχανισμός στήριξης, που, κατά την έκφρασή του, θα ήταν ένας εφιάλτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση